FAQ

  1. Wat is fysiotherapie? Fysiotherapie is een vorm van zorg die helpt bij het voorkomen, behandelen en verminderen van lichamelijke klachten, waardoor je optimaal kunt blijven bewegen​1​.
  2. Heb ik een verwijzing nodig voor fysiotherapie? In de meeste gevallen heb je geen verwijzing nodig voor fysiotherapie. Je kunt rechtstreeks contact opnemen met een fysiotherapeut. In sommige gevallen, zoals bij aandoeningen op de ‘chronische lijst’ van de overheid, heb je wel een verwijzing nodig​2​.
  3. Wanneer moet ik naar een fysiotherapeut? Je kunt terecht bij een fysiotherapeut als je blessures of pijnklachten hebt, medische begeleiding nodig hebt bij beweegzorg vanwege een (chronische) aandoening, of moet revalideren na een operatie of ongeval. Ook als je vóór een operatie je conditie moet opbouwen, kan fysiotherapie nuttig zijn​3​.
  4. Wat is mijn rol als patiënt bij fysiotherapie? Bij fysiotherapie wordt van je verwacht dat je actief deelneemt aan je eigen herstel. Dit wordt ‘zelfmanagement’ genoemd. Je werkt samen met de fysiotherapeut om strategieën te ontwikkelen om met je aandoening om te gaan, en je bent verantwoordelijk voor het opvolgen van de overeengekomen plannen. Dit kan bijvoorbeeld het uitvoeren van oefeningen of het maken van aanpassingen in je levensstijl omvatten​4​.

Vind de juiste fysiotherapeut bij jou in de buurt

zoeken