“Ik had een sterke wil om beter te worden”

Han heeft uitval van de spieren in zijn schouder na een ongelukkige val. Door goede, deskundige fysiotherapeuten is hij langzaam weer de goede kant op gegaan.

Han: “Na een val over een bloembak kon ik bovenhands helemaal niks meer. Onderhands kon ik gelukkig wel nog van alles. Ik heb geen pijn gehad, alleen had ik wel last van uitval van de spieren in mijn schouder. Dat zorgde voor problemen op mijn werk en ook in het dagelijks leven.”

Fysiotherapeut Floriaan Wansink: “Het hoofddoel van de behandeling was dat Han zijn arm weer functioneel bovenhands zou kunnen gebruiken in het dagelijks leven en zijn werk weer goed zou kunnen uitvoeren. Hiervoor moesten we de aansturing van de spieren van de schoudergordel activeren, stabiliseren en uiteindelijk progressief opbouwen in kracht.”

“De opbouw van de behandeling, die uit zes fasen bestond, was van hands on (manueel) naar steeds meer hands off, waarbij functionele vrije oefeningen de kern vormden. Olympische- en gymnastische (lichaamseigen) oefeningen werden gecombineerd met cardio-oefeningen, zoals roeitraining.”

Han: “Door goede, deskundige fysiotherapeuten zoals Floriaan ben ik langzaam weer de goede kant op gegaan. Hiervoor moest ik veel oefeningen herhalen, maar ik had een sterke wil om beter te worden. Daarin werd ik gelukkig ook erg gestimuleerd door de fysiotherapeuten die me behandeld hebben.”

Frozen shoulder