Kwaliteit van de fysiotherapeut

Kwaliteitsregister

De titel fysiotherapeut is wettelijk beschermd. Een fysiotherapeut mag zelfstandig patiënten behandelen als hij of zij:

  • een officiële studie fysiotherapie heeft afgerond met diploma;
  • aan alle basiseisen voldoet;
  • staat ingeschreven in het BIG-register van de overheid.

Kwaliteitsregister Fysiotherapie

Om de kwaliteit van fysiotherapie nog verder te waarborgen, heeft het KNGF het Kwaliteitsregister Fysiotherapie.  Fysiotherapeuten mogen zich hier inschrijven als ze voldoen aan bepaalde kwaliteitseisen en werken volgens de officiële richtlijnen van het KNGF. Fysiotherapeuten die ingeschreven staan in het kwaliteitsregister moeten geregeld bijscholingen volgen. Ze werken dus op basis van de meest recente, wetenschappelijke kennis.  Per 1 januari 2020 is het nieuwe kwaliteitsregister KRF NL actief.

Wat betekent het nieuwe kwaliteitsregister?

KRF NL stimuleert fysiotherapeuten om zich continu te ontwikkelen en verder te professionaliseren, waardoor de kwaliteit van zorg voor de patiënt steeds beter wordt. Dit vraagt geen extra administratie van de fysiotherapeut; alle benodigde informatie uit de inschrijvingen in het Basisregister Algemeen Fysiotherapeut, de acht Deelregisters en twee Aantekeningenregisters vanuit de Beroepsinhoudelijke verenigingen gaat automatisch over in KRF NL.

Via de zoekfunctie ‘Vind een fysiotherapeut’ vind je uitsluitend fysiotherapeuten die in het kwaliteitsregister van het KNGF staan vermeld.  Zo weet je zeker dat de fysiotherapeut die je via deze website vindt, garant staat voor de best mogelijke behandeling.