Waarom verzekeren voor fysiotherapie?

29 november 2023

 

De fysiotherapeut is dé specialist in houding en beweging. Ruim 4 miljoen Nederlanders roepen jaarlijks hulp in van de fysiotherapeut. Met wat voor vragen kloppen mensen zoal aan?

Vitaal werken
Door een verkeerde werkhouding, herhalende bewegingen, trillingen of intensieve belasting kun je lichamelijke klachten ontwikkelen. Als je je tijdig laat adviseren door de fysiotherapeut, kun je deze klachten voorkomen. Heb je door je werk toch klachten gekregen? Met advies en oefeningen kan een fysiotherapeut je helpen om daar zo snel mogelijk vanaf te komen.

Blijven sporten
Fysiotherapeuten zijn de belangrijkste behandelaren van sportblessures. Als je er op tijd bij bent, kan fysiotherapie ook helpen om (ernstigere) blessures te voorkomen. Heb je toch een blessure opgelopen en moet je misschien zelfs geopereerd worden? Dan helpt de  fysiotherapeut je om zo snel mogelijk weer op je oude niveau te sporten.

Snel weer op de been
Heb je een operatie ondergaan? Of kun je een deel van je lichaam een tijdlang niet goed gebruiken  vanwege een breuk of blessure? Met advies en doelgerichte oefeningen kan fysiotherapie helpen om je spierkracht en conditie weer terug te krijgen.

Zo lang mogelijk zelfstandig leven
Onafhankelijk zijn en kunnen genieten van je vrijheid: voor ouderen en chronisch zieken is dat niet vanzelfsprekend. De fysiotherapeut helpt om het lichaam soepel te houden en fit te blijven, waardoor mensen zo lang mogelijk zelfstandig blijven.

Zorgen voor je kind
Heeft je kind een acute of chronische aandoening of een handicap? Met begeleiding van een fysiotherapeut kan je zoon of dochter sneller weer meedoen op school en/of daarbuiten. Fysiotherapie kan ook helpen om ontwikkelingsachterstanden te voorkomen.

Long-Covid
Inmiddels zijn tienduizenden patiënten die een Corona-besmetting hebben doorgemaakt in behandeling bij fysiotherapeuten, vanwege de klachten die zij aan hun infectie hebben overgehouden. Dat kunnen bijvoorbeeld ademhalingsklachten, verlies van spiermassa en vermoeidheid zijn, maar er zijn nog veel andere klachten als gevolg van een Corona-infectie waar fysiotherapeuten in ziekenhuizen, revalidatiecentra en particuliere praktijken patiënten -vaak langdurig- voor behandelen. Heb je klachten na een Corona-infectie? Ga dan naar je huisarts. Hij kan je verwijzen naar een fysiotherapeut. De behandeling wordt vergoed vanuit de Herstelzorgregeling, dus je hoeft dan zelf niets te betalen en je hoeft er je aanvullende verzekering ook niet voor aan te spreken.

Kijk op www.zorgverzekeringwijzer.nl om polissen te kunnen vergelijken.