3 apps om meer controle over jouw gezondheid te krijgen

Steeds meer Nederlanders gebruiken één of meerdere gezondheidsapps. Maar naast de stappenteller zijn er nog heel wat apps die je kunt gebruiken om een gezonde levensstijl te houden of om meer controle over je gezondheid te krijgen. Drie tips.

Mijn Eetmeter

Naast bewegen draagt gezond en gevarieerd eten bij aan een gezonder leven. Voeding is in feite de brandstof om goed te kunnen functioneren en jouw lichaam heeft daarvoor vitaminen, vezels en mineralen nodig. De app ‘Mijn Eetmeter’ is van het Voedingscentrum en heeft een online eetdagboek waardoor je inzicht krijgt in je eetpatroon en de voedingsstoffen die je binnenkrijgt. Deze informatie kan je weer helpen bij het maken van gezonde(re) keuzes. 

MAX Geheugentrainer

Je geheugen trainen en op een leuke manier mentaal fit blijven? Dat doe je met de app ‘MAX geheugentrainer’, gebaseerd op het televisieprogramma van Omroep MAX. In deze app vind je spellen op drie verschillende niveaus. Daarnaast speel je in verschillende categorieën nog 14 spellen zoals het Boodschappenspel, Zoekplaatje en Letterwirwar. 

Pillow

Een goede nachtrust is belangrijk. Slecht slapen kan ervoor zorgen dat je minder alert bent of goed functioneert. Op de lange termijn kan slecht slapen zorgen voor overgewicht of diabetes. Een gratis app die je kan helpen om slaapgewoonten te verbeteren is Pillow. De slimme wekker kiest het moment waarop jij het minst diep slaapt om de wekker te laten gaan waardoor je uitgeruster wakker wordt. De app beoordeelt ook je nachtrust en geeft met grafieken meer informatie over wanneer je beweegt en wanneer je diep of licht slaapt. Een premium abonnement biedt extra functies zoals slaapnotities, hartslagregistratie en informatie over slaaptrends.

Ervaar je klachten rondom houding en beweging? Of wil je weten hoe je gezonder beweegt? Maak dan een afspraak bij de fysiotherapeut bij jou in de buurt. Hoe gezonder je leeft en hoe meer je beweegt, hoe beter!