Artsen starten een campagne. Doe je mee?

De tweede coronagolf vraagt veel van ons allemaal, maar zeker van artsen, verpleegkundigen, verzorgenden en andere mensen die in de zorg werken. Veel van hen zijn nog nauwelijks bijgekomen zijn van de eerste golf, nu moeten ze vol aan de bak in de tweede. Daarbij krijgen ze helaas ook nog in toenemende mate te maken met intimidatie en agressie van een kleine groep mensen. Dat vraagt heel veel van hen.

Wat kun je doen?
De artsenfederatie KNMG roept op om mensen die in de zorg werken te steunen. Hoe kun je dat doen? Eigenlijk weten we het allemaal wel, toch? Door ons aan de voorzorgsmaatregelen te houden. Dan krijgen zo min mogelijk mensen corona en kan de gewone zorg zoveel mogelijk doorgaan. Houd afstand, blijf als het enigszins kan thuis, draag in openbare ruimtes een mondkapje. Het grootste deel van Nederland doet dat gelukkig ook.

Laat ook zién dat je de zorg steunt!
Daarnaast vragen de artsen om te laten zien dat we de mensen in de zorg steunen. Dat kun je doen door je eigen gepersonaliseerde poster te maken. Je kunt de poster voor je raam hangen, via sociale media delen en jouw inzending delen op de actiewebsite. Maak hier je eigen poster!