Kwaliteit

BIG register en Centraal Kwaliteitsregister

Wie de studie fysiotherapie heeft afgerond kan zich in laten schrijven in het BIG-register van de overheid en mag zich fysiotherapeut noemen. De titel fysiotherapeut is een wettelijk beschermde titel.
Om de kwaliteit van fysiotherapie op peil te houden en verder te waarborgen, is het Kwaliteitsregister Fysiotherapie (KRF NL) ingericht door de beroepsorganisatie het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF). Wie aan alle kwaliteitseisen voor behandeling, praktijkervaring, (bij)scholing en vakoverleg voldoet en werkt volgens de KNGF-richtlijnen, kan zich in KRF NL inschrijven.

Via de zoekfunctie ‘Vind uw fysiotherapeut’ komt u alleen bij fysiotherapeuten die in het Centraal Kwaliteitsregister Fysiotherapie staan geregistreerd.

Klacht over uw fysiotherapeut?

Hebt u een klacht over de behandeling van uw fysiotherapeut of bent u ontevreden over de manier waarop uw fysiotherapeut of zijn medewerker met u is omgegaan?  Dan is het goed om dit kenbaar te maken.  Voor uzelf, voor de fysiotherapeut en voor de kwaliteit van de fysiotherapie. Meer informatie hierover staat op Kwaliteit van zorg en klachtrecht