Top 10 bewegen

Ook in 2016 hadden kennelijk veel Nederlanders te kampen met spierpijn en andere blessures.

Welke artikelen over bewegen werden op gezondheidsnet.nl het afgelopen jaar het meest gelezen?

  1.  Je spierpijn verzachten. Na het sporten betaal je de tol: enorme spierpijn! Hoe kom je er weer vanaf?
  2. Met welke sport verbruik je de meeste calorieën? Zelfs als je slaapt of tv kijkt, ben je calorieën aan het verbranden. Als je beweegt, verbruik je nog meer energie. Welke sporten zijn het meest effectief?
  3. Slank en fit in 18 minuten – ​Slank en fit worden wilden we in 2016 ook weer allemaal. Maar het liefst in zo weinig mogelijk tijd. Met deze korte, maar zeer effectieve thuis-workout.
  4. Wat te doen bij een spierscheur of verstuiking? Voet verzwikt of verstuikt? Spier verrekt of gescheurd? Soms weten we het niet zo precies. Hier krijg je antwoord op al je vragen.
  5. Wat je tegen lage rugpijn kan doen   Lage rugpijn is een veel voorkomend en vaak pijnlijk fenomeen: acht van de tien volwassenen krijgen er ooit mee te maken. Je kunt er zelf veel aan doen om lage rugpijn te voorkomen en om herstel te bevorderen.
  6. Voordelen van planken Heb jij de ‘plank’ al toegevoegd aan je sportroutine? Deze oefening ziet er simpel uit, maar is veel zwaarder dan je denkt. Je traint er je bijna je hele lichaam mee
  7. Daarom is wandelen zo gezond. Dagelijks minstens een half uurtje lopen, daar kan geen pil tegenop. Hart en longen worden er sterker van, je geheugen wordt beter. En wandelen is heel goed voor je humeur.
  8. Conditie verbeteren in kleine stappen. Om een matige conditie te verbeteren, hoef je echt niet dagelijks intensief te sporten. Maak het jezelf niet te moeilijk en hou het bij een simpele, planmatige aanpak. Zeven stappen om je conditie op te bouwen.
  9.  Steek in je zij. Voor veel sporters – zeker hardlopers – is het een bekend fenomeen: de steek in de zij. Het is een scherpe stekende pijn, net onder je ribbenkast.
  10. Zo slecht is het knakken met je vinger. Er doet een verhaal de ronde dat je door regelmatig je gewrichten te knakken reuma kunt krijgen, maar zo ongezond is het nu ook weer niet.

bron: gezondheidsnet.nl